No tak,ale nie mam czym jeździć :evil: a jutro mam ważny wyjazd.W serwisie niech myślą,aby tylko bardziej nie popsuli.
Łożysko przednie - jak długo?
Zwiń
X
-
Łożysko przednie - jak długo?
Witam.
Mam problem, łożysko przednie lewe do wymiany. Buczy od 70-80km/h. Nie jest to mocne buczenie ale jest, im szybciej tym mocniej, zakręty potwierdzają temat.
Święta - nic nie jest otwarte, nikt mi tego nie wymieni. Po świętach, niedziela wieczór, musze już jechać. Przejade 700km?
Można podjąć ryzyko, jakie mogą konsekwencje i jaka jest szansa, że np urwie mi koło?
Z góry dzięks za szybko odpowiedź.
-
-
Na takim buczącym łożysku przejechałem 1300 km wracając z urlopu z Chorwacji. W starym łożysku od strony wewnętrznej "puścił" simering i tak dostawała się woda do środka.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12W sumie to nikt nie da Ci gwarancji na to, że przejedziesz 100 czy 700km...
Bo jeżeli jest to 1/10000 przypadków, że urwie koło to nie tak źle, ale jesli to jest 6/10 to o wiele gorzej.
Komentarz
-
-
Ja zaryzykowałem. Łożysko kulkowe skośne dwurzędowe z dzielonym pierścieniem wewnętrznym, takie właśnie występuje w kole jest przystosowane do dużych obciążeń i nie tak łatwo ulega awarii, tzn. rozlatuje się.
Jeżeli koło nie ma luzu na łożysku, nic w nim nie chroboczę a jest tylko jednoistajne buczenie w trakcie jazdy to powinno wytrzymać.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
swimboy, spokojnie dojedzieszkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
też tysiąca klepnąłem z powaznie wyjącymi (albo nawet wiecej niz tys)
jest zima nie nagrzewa sie strasznie
powinienes dać rade ze spokojem
ale wiadomo że lepiej wymienić niż myśleć cały czas o łożysku
ja za SKFy x2szt i wymiane dałem chyba 480 brutto
pzdrradar
zwykły tdi po raz czwarty
Octavię Tour pierwszej generacji wyprodukowano w liczbie aż 1 442 126 egzemplarzy
Komentarz
-
Komentarz